Change BBDO ontwikkelt employer branding campagne voor imec

Donderdag 6 oktober 2011 — Imec behoort tot de wereldtop in de nanotechnologie. Met meer dan 1.850 medewerkers ontwikkelen zij de technologie van de toekomst, en daar kunnen ze bij imec alle hulp gebruiken. imec wil zich als employer brand profileren op de arbeidsmarkt, vooral gericht naar technisch talent, ingenieurs en onderzoekers.
Change BBDO haalde de opdracht binnen en ontwikkelde een arbeidsmarktcampagne.

‘think small’ zet de toon in de campagne. Organisaties maken vaak grote beloftes als het om rekruteringscommunicatie gaat. Imec draait dit om en focust op haar core business van de nanotechnologie en maakt hierop inspelend paradoxale beloftes. In advertenties en affiches met slogans als 'Samen gaan we ietsepietsie dingen realiseren' en 'Volg ons naar een minuscule toekomst' start imec een 'piepkleine revolutie' en worden potentiële kandidaten uitgenodigd om mee te werken aan de technologie van de toekomst.

Aangezien imec vooral nog onbekend is als werkgever bij technische profielen, ligt de focus in eerste instantie op deze doelgroep en wordt de campagne gelanceerd in Leuven en omstreken. Hiervoor worden zowel online, regionale pers, als outdoor ingezet. 

In het weekend van 1 oktober was imec ook aanwezig op het Ladeuzeplein in Leuven met een ludieke actie. Met een telescoop kon je er op zoek gaan naar de allerkleinste rekruteringsaffiche, helemaal bovenaan op de 23 meter hoge 'scarabee', de juweelkever van Jan Fabre. 

 

Voor meer informatie

Christel Van Litsenborgh - change BBDO - tel: 02 421 22 74