BBDO Belgium (Engage BBDO, Proximity BBDO en VVL BBDO) behaalt twee keer eremetaal en twee finaleplaatsen op DMA ECHO awards.

Donderdag 14 oktober 2010 — Elk jaar organiseert de DMA, de Direct Marketing Association, het grootste direct marketing congres ter wereld en reikt het zijn prestigieuze Echo Awards uit voor ‘the world’s best direct and interactive marketing campaigns’. Dit jaar slaat het circus zijn tenten op in San Francisco. Waar gisteren de awards werden uitgereikt in het Moscone Center door Craig Ferguson.

Bij Engage BBDO, Proximity BBDO en VVL BBDO keken ze al een tijdje uit naar 12 oktober 2010 (de dag van het gala). Uiteindelijk maakte de spanning plaats voor feestgedruis en werd Zilver en Brons uit de wacht gesleept.
Zilver was er voor het prijzenbeest ‘Baby Made On Board’, de actie die koppels uitnodigde om een baby te verwekken op de achterbank van een Dodge. De tweede award ging naar ‘Black Can’. Een activeringscampagne voor Pepsi Max waarbij liefhebbers de gelegenheid kregen een nieuw mysterieuze cola in een zwart blikje te proeven.
Johan Vandepoel: “We zijn zeer blij met de internationale erkenning voor deze gedurfde en geïntegreerde concepten, die bovendien hun effectiviteit bewezen hebben.”
Naast deze twee medailles behaalde Proximity BBDO ook nog twee finaleplaatsen. ‘7 Percent’ viel net naast het podium (Echo Leader). Deze campagne beloofde in volle bankcrisis een rendement van 7% op alle aankopen bij Makro onder de vorm van aankoopbonnen die twee weken geldig waren. ‘Hold Your Lion’, de Augmented Reality cover voor de Cannes 2009 editie van PUB, haalde uiteindelijk een vijfde plaats (Echo Finalist).