BBDO Belgium - Agency of the Year

BBDO Belgium - Agency of the Year

Het volledige verhaal

Vrijdag 6 februari 2015 — Vorige week donderdag 29 januari kreeg BBDO de felbegeerde titel Agency of the Year bij de Merit Awards, een organisatie van het vakblad Media Marketing. Bovendien werd de BBDO-campagne voor JCDecaux ‘Google Streetview’ de Self Promo Campaign van het jaar. Een dubbelslag voor BBDO en een mooie bekroning voor de weg van de vernieuwing die het bureau in 2014 is ingeslagen.

Ontdek de samenvatting van het ingediende dossier op Slideshare.

We create effectiveness

Reclame die aantoonbare resultaten oplevert door sterke creatieve concepten: dat is in een notendop waar BBDO voor staat.

De Agency of the Year Merit Award wordt toegekend op basis van duidelijke criteria. De jury kijkt naar de performance op het vlak van creativiteit en efficiëntie. BBDO was in 2014 het bureau met de meeste internationale bekroningen: op het Cannes Festival, John Caples, IMC Awards, Epica en de ECHO Awards. Het aantal merken dat in 2014 voor het geïntegreerde aanbod van BBDO koos, steeg met 21.

BBDO investeerde vorig jaar in creatieve vernieuwing maar ook in specifieke communicatiedisciplines. Merken zoeken steeds vaker specifieke expertises en BBDO biedt deze aan binnen één organisatie. Shopper marketing en CRM zijn daar twee voorbeelden van.

Daarnaast had de jury veel waardering voor de inspanningen die BBDO voor het reclamevak doet. BBDO organiseert al 6 jaar lang elke zomer The Farm, het bootcamp voor jonge reclamemakers. Medewerkers van BBDO spelen een actieve rol in de ACC, bij de CCB, als gastdocent op hogescholen en universiteiten en als columnist in kranten en tijdschriften.

Self Promo Campaign of the Year

De campagne Google Street View was in 2014 een van de meest bekroonde internationale campagnes. Via een slim gepersonaliseerde DM slaagde JCDecaux België erin om marketing managers van grote merken rond de tafel te krijgen voor een nieuwe portfolio van digitale oplossingen. De marketeers ontvingen een fotolijst met daarin een afbeelding van hun eigen billboard. De afbeelding kwam uit Google Street View. Bij de lijst zat een factuur omdat hun billboard al jarenlang (gratis) aanwezig was. De campagne is van de hand van Toon Vanpoucke en Morgane Choppinet, die ook genomineerd waren als Creatives of the Year.

Ontdek de samenvatting van het ingediende dossier op Slideshare.

Steven Cosyns CEO