BBDO en Brussels Airlines geven de aftrap van Flightball

BBDO en Brussels Airlines geven de aftrap van Flightball

Donderdag 15 mei 2014 — De Rode Duivels kozen Brussels Airlines om naar Brazilië te vliegen. Een uitgelezen kans om voetbalfans een vlucht naar Brazilië te bieden naast één van hun helden. BBDO bedacht een originele manier om de winnaars van deze unieke ervaring te selecteren: Flightball.

Flightball werkt net als voetbal, maar dan met alle vliegtuigen die real-time in het luchtruim boven ons land hangen. Om dit mogelijk te maken, werden er speciale antennes doorheen België geplaatst waarmee elk vliegtuig live gevolgd kan worden. Deze gegevens plaatsen de vliegtuigen als spelers boven het veld. Voeg daar een virtuele bal, één goal aan de kust en één in de Ardennen aan toe, en de rest gaat vanzelf. De finale van het Flightball kampioenschap wordt gespeeld op 2 juni in het hoofdkantoor van Brussels Airlines, waarna de winnaar meteen het vliegtuig op kan stappen met de Rode Duivels.
 
De wedstrijd wordt de wereld ingestuurd via print advertenties, banners en digitale affichage in Brussels Airport. Je kan Flightball spelen op www.flightball.com.

Homepage
Gameplay met real-time vluchtinformatie
Daniel Schots BBDO