BBDO en de Molenbeekse jongeren laten samen over zich heen lopen voor ‘Music for Life’.

Woensdag 28 december 2011 — Voor Music for Life sloegen BBDO en jongerenwerking Foyer VZW de handen in elkaar. Daarom rolden ze op vrijdag 23 december een 200 meter lange rode loper uit in de Scheldestraat voor een Grote Buikloop waarbij 154 Molenbeekse jongeren en heel BBDO over zich heen lieten lopen door Anne-Sophie Van Der Bracht, een bij de jongeren gekende coördinatrice van Foyer.

BBDO sponsorde de actie met € 5 per buik, maar het eindbedrag werd door het management van Foyer en BBDO afgerond naar € 1250. Ook het personeel van BBDO en Foyer VZW deden een aardige duit in ‘de pot’. Zo leverde de actie uiteindelijk meer dan € 1600 op voor de strijd tegen diarree in de derde wereld.

Daarnaast bracht de actie ook een grotere buurtparticipatie op. Niet onbelangrijk want hoewel BBDO een tijdje geleden aan de alarmbel trok i.v.m. de toenemende agressie in Molenbeek, besloot het reclamebureau toch te blijven. En door positieve initiatieven als deze Grote Buikloop proberen ze samen met Foyer en zijn jongeren aan een oplossing te werken voor de buurt. 

 

Voor meer info:

Foyer VZW:    Jan Kayaert

         02 411 74 95

 

BBDO Belgium:  Jochen Van Lysebettens

          02 421 22 00

De Grote Buikloop Actie met BBDO en Foyer VZW

De eerste buiken
Met de hulp van de Foyer mannen was de loop geen probleem
Over 154 buiken gelopen
Voorzichtig