BBDO en Ethias winnen zilver op de DMA-ECHO Awards

Woensdag 16 oktober 2013 — Ethias Buurtfiksers haalt opnieuw een bekroning. Bij de uitreiking van de DMA-ECHO Awards, de belangrijkste direct-marketingprijs, kreeg de geïntegreerde campagne van BBDO een zilveren ECHO Award. Het was overigens de enige Award voor een Belgische inzending. De jury had waardering voor het creatieve ‘community’ concept, de impactvolle lokale mediastrategie én de klinkende resultaten.

De omzetstijging bij de deelnemende Ethias-kantoren liep op tot 42% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bekijk de casemovie op http://bbdo.be/work/ethias-buurtfiksers/movie

Met de Buurtfiksers-campagne ondersteunt Ethias zijn lokale kantoren bij een (her)opening. In plaats van een receptie gaat er een bedrag van 5.000 euro naar een lokaal project. Mensen kunnen projecten voorstellen en campagne voeren voor hun idee. Uiteindelijk wint het project dat de meeste stemmen haalt. Er zijn al zes Buurtfiksers-acties geweest in heel België en overal waren de resultaten uitstekend, zowel qua aantal deelnemers als omzetstijging.

De kracht van De Buurtfiksers is lokale marketing. Peter Maris, verantwoordelijk bij Ethias voor de campagne daarover: “Community marketing met maximale inzet van lokale media zorgt voor heel veel rumour around Ethias. Die media gaan van De Lijn, lokale TV en radio, broodzakken bij de bakker tot regionale pers, en uiteraard direct mail. Als je weet dat we door de actie in een regio als Libramont tot 14,5% van de populatie op de site krijgen, dan kun je niet anders concluderen dat De Buurtfiksers een echte responsmachine is”.

BBDO en Ethias zijn voor De Buurtfiksers ook drie maal genomineerd bij de IMC European Awards, waarvan de uitreiking eind november is.

 

Voor meer informatie:
Ethias

Peter Maris

Tel: 0 11 28 21 06

Peter.maris@ethias.be

 

BBDO BELGIUM

Wouter Van Den Herrewegen
Tel: 0474 600 243

Email: wouter.vandenherrewegen@bbdo.be