BBDO maakt nieuwe campagne ‘Word wie je wil’ voor de HUBrussel en de KAHO Sint-Lieven

Dinsdag 1 maart 2011 — Think BBDO is sinds eind 2010 het nieuwe agentschap van De Hogeschool-Universiteit Brussel en de KAHO Sint-Lieven (die bezig zijn met een integratieproces). Think BBDO ontwikkelde samen met VVL BBDO de nieuwe campagne “Word wie je wil” die vanaf begin maart te horen en te zien zal zijn. De kernpropositie is de totale ontwikkeling van de student, deze metamorfose wordt gesymboliseerd in de metafoor van cocons, cocons waaruit studenten komen die zich gedurende hun opleiding helemaal ontwikkelen en zich zo ontpoppen tot nieuwe mensen, klaar voor de toekomst.

De nieuwe slogan van de HUB en de KAHO, ‘Word wie je wil’, geeft aan dat de student zich bij de HUB en de KAHO op alle vlakken ontwikkelt. De slogan combineert ambitie met deze totale ontwikkeling.
De campagne van de HUB en de KAHO werkt met drie visuals waarbij de cocons centraal staan. De cocons staan symbool voor de groei van de studenten, de totale metamorfose (voor elke student verschillend) die ze ondergaan tijdens hun opleiding bij de HUB en de KAHO. Op een eerste algemene visual, die door beide instellingen samen wordt gebruikt, hangen verschillende cocons in verschillende fasen van ontwikkeling, in een auditorium. Uit dit algemene beeld werd vervolgens respectievelijk een beeld voor de HUB en KAHO afgeleid. De visuals worden gebruikt in advertenties, op affichage en op banners. Het beeld van de campagne werd gefotografeerd door Vincent Fournier.

Voor de HUB werden bovendien 2 radiospots ontwikkeld die verder bouwen op het concept van de cocon: we horen intrigerende geluiden van het ontpoppen van een cocon en een David Attenborough-achtige stem die met een groot medeleven vertelt over de manier waarop de studenten zich ontpoppen tot mensen die volledig klaar zijn voor het leven.

De M generatie, jongeren geboren na 1989, is een generatie die zijn dromen wilt najagen, die verschillende ambities heeft. Een sterk diploma is een belangrijke stap naar de invulling van deze ambities. Maar de HUB en de KAHO gaan verder, want bij hen ontwikkel je je als persoon. Je kunt er worden wie je wil.

De HUB en de KAHO Sint-Lieven tellen verschillende campussen in Gent, Sint-Niklaas, Aalst en Brussel (4 campussen in Dilbeek, Schaarbeek en Brussel). Samen hebben ze bijna 13.000 studenten, wat de geïntegreerde instelling tot de tweede grootste van Vlaanderen maakt. Beiden plaatsen de studenten centraal, organiseren praktijkgerichte opleidingen (professionele bachelors en masters) die gebaseerd zijn op toegepast wetenschappelijk onderzoek en stellen persoonlijke begeleiding, innovatie, ondernemingszin en kwaliteit voorop. De integratie zorgt voor een nog groter en kwalitatiever opleidingsaanbod.

Think BBDO is merkadviesbureau voor verschillende organisaties.
VVL BBDO is een geïntegreerd reclamebureau, met als motto ‘we create effectiveness’.

Meer informatie?
• Think BBDO: Fons Van Dyck, 0486/259.219 of Nico Croes, 0486/259.211
• HUB: Filip Clarisse, 0498/630.591
• KAHO Sint-Lieven: Inge De Schuyter, 09/265.86.10