BBDO ontwikkelt nieuwe Elia groep-campagne: Wij vinden de netten uit voor de energiestromen van morgen.

Vrijdag 19 april 2013 — In de nieuwe campagne van de Elia groep wordt de nadruk gelegd op innovatie. De campagne loopt in de geschreven pers, op het internet en op radio en spitst toe op de rol van Elia als de drijvende kracht in de ontwikkeling van de elektriciteitsnetten van de toekomst. De Elia groep anticipeert op de toekomstige energiebehoeften door mee de markt te ontwikkelen, hernieuwbare energie te integreren en energiebevoorrading veilig te stellen.

Het energielandschap kent een energieomwenteling en dat zal in de toekomst verder worden gezet. De energiebronnen van vandaag zijn niet dezelfde als die van gisteren. De energiebronnen van vandaag zullen in de toekomst worden aangevuld met nieuwe duurzame bronnen. Energiebronnen of –productie, waarvan we nu nog niet weten hoe ze er zullen uitzien, of waar ze zich zullen bevinden. De Elia groep is nu al bezig haar netten te ontwikkelen voor deze toekomstige energiebronnen.

Wij vinden de netten uit voor de energiestromen van morgen.

In de twee campagnebeelden wordt het elektriciteitsnet gesymboliseerd door een netwerk dat zich aansluit op kwallen en bloempluisjes. De kwallen en de bloempluisjes symboliseren de mogelijke toekomstige duurzame energiebronnen, waarvan we nu nog geen weet hebben. Want wie weet waar we in de toekomst onze energie vandaan zullen halen? De Elia groep en de netten zullen er alleszins klaar voor zijn. De Elia groep anticipeert hierop door zijn netwerk hierop af te stemmen.
In de radiocampagne ontdek je een verrassend geluidslandschap dat je meeneemt naar 500m diepte in de oceaan, waar een kwal voorbij zwemt waarop we in toekomst mogelijk onze netten aansluiten en waaruit we elektriciteit halen. In een tweede spot word je meegenomen naar de top van een vulkaan tijdens een uitbarsting. Deze uitbarsting laat heel wat energie vrij. Wie weet sluiten we hier ooit onze netten op aan. De Elia groep en de netten zullen er alleszins klaar voor zijn.

De Elia groep is opgebouwd rond twee transmissienetbeheerders voor elektriciteit: Elia Transmission in België en 50Hertz Transmission (voor 60%), één van de vier Duitse transmissienetbeheerders (actief in het noorden en het oosten van Duitsland).  Elia speelt een sleutelrol op Europees niveau. In 2008 trad Elia voor het eerst uit de schaduw met een campagne, ontwikkeld door BBDO: beelden met een reusachtige stekker die door verschillende transportmiddelen (helikopter tot een vrachtschip) werd vervoerd. Nadien werd de nadruk gelegd op het Europese aspect van het elektriciteitsnetwerk (reusachtige stekker in de kleuren van de Europese vlag) en de duurzame energiebronnen (windmolenpark).

Contactpersonen BBDO:

Nico Croes          nico.croes@think.bbdo.be         0486259211

Fons van Dyck     fons.van.dyck@think.bbdo.be   0486259219

 

Contactpersonen Elia groep

            Lise Mulpas              02/546 73 75

            Barbara Verhagen     02/546 73 78