BIVV en Proximity BBDO geven de eerste nul in Komen Eten.

Woensdag 20 maart 2013 — Iedereen kent de beelden uit Komen Eten: kandidaten geven op het einde van de avond punten terwijl ze naar huis gereden worden. Maar dragen ze allemaal wel hun gordel?

Die vraag leidde tot het onlinefilmpje van Proximity BBDO voor het BIVV. We zien een typische scène: een kandidaat geeft vanop de achterbank punten. Voor sfeer en gezelligheid geeft hij een welverdiende zeven. Plots gaat de auto hard in de remmen. De kandidaat knalt naar voor, de camera wordt rond gekatapulteerd. Dan verschijnt “En een dikke nul voor veiligheid. De gordel. Klik ‘m vast, ook achterin.”

Het filmpje kreeg de titel “De allereerste nul in Komen Eten.” En Vier was zo vriendelijk om het te lanceren via hun YouTube-pagina. Zo bleef de verrassing bewaard voor de kijkers.

Zowat alle nationale media, online en offline, pikten het filmpje meteen op. Café Corsari toonde het in het top 5 van de dag. Facebook en Twitter verspreidden het verder. Zelfs de federale politie tweette enthousiast. Twee dagen na de lancering was het filmpje nog altijd de topvideo op Twitter en YouTube.

 

Advertiser: BIVV - Tom Dedecker

Agency: Proximity BBDO

Creative Director: Chris Goossens

Art Director: Thierry Wiebking

Copywriters: Bart Van Goethem, Robby Cap

Managing Director Client Service: Isabel Peeters

Marketing Manager: Jochen Lysebettens

Online editor: Robbie Bardijn

 

De allereerste nul bij Komen Eten

Proximity BBDO Proximity BBDO