Champion en BBDO sturen Rain Hunters op pad.

Woensdag 23 oktober 2013 — Champion is het premium-merk ruitenwissers, plugs en filters van Federal –Mogul. Ze hadden nood aan een opfrissing van hun merkimago, op internationaal niveau. Bovendien wilden ze een vernieuwd ruitenwissergamma lanceren. BBDO maakte een geïntegreerde campagne die veel verder gaat dan ruitenwissers alleen.

Getest op de natste plaats in Europa

De hele campagne steunt op de nieuwe baseline  “Champion. We love rain.” En wie houdt er meer van regen dan een Rain Hunter? Daarom stuurden ze Eric de Rain Hunter naar Bergen, Noorwegen. Dat is de natste plaats in Europa. Daar testte hij het nieuwe Easyvision- en Aerovantage-gamma. Op zijn geheel eigen manier.

 

Rondgereden met een cabrio-zwembad

Natuurlijk ging deze avonturier een stapje verder. Hij probeerde om zoveel mogelijk regen te verzamelen. Met een heel speciale auto: een Mustang-cabrio met ingebouwd zwembad. Dat leverde heel wat avonturen en onverwachte ontmoetingen op. Die hebben we keurig verpakt in vijf dagelijkse afleveringen.

Na deze opnames daagde de Rain Hunter de doelgroep (hoofdzakelijk distributeurs en garagisten) uit om zelf een Rain Hunter te worden en zo veel mogelijk regen te verzamelen. Op championrainhunters.com konden deelnemers een route uitstippelen langs de Europese steden waar ze het meeste regen verwachtten tijdens de spelweek. Dit op basis van historische regendata voor +/- 150 steden.

De wedstrijd liep van 21 tot en met 25 oktober. Tijdens deze week konden deelnemers hun route nog aanpassen in functie van het weerbericht van de dag. Elke stad op de landkaart stond in verbinding met het lokale weerstation. Zo konden we perfect berekenen hoeveel regen iedereen verzamelde.

Elke dag kregen de deelnemers een update van hun prestatie en een overzicht van de andere deelnemers. Elke dag zagen ze ook een aflevering van Eric de Rain Hunter.

Die deed het trouwens goed. Tot op het allerlaatste moment. Maar ontdekt u het vooral zelf.

 

Voor meer info:

Elke De Witte

BBDO Belgium

elke.dewitte@bbdo.be

02 421 22 00

rainhunter trailer clean

Jochen Van Lysebettens BBDO