JCDecaux verstuurt enorme facturen voor billboards op Street View

JCDecaux verstuurt enorme facturen voor billboards op Street View

Maandag 2 juni 2014 — JCDecaux investeert tegenwoordig volop in digitaal met een hele reeks nieuwe digitale functies en technologieën voor hun billboards. Om de belangrijkste adverteerders van België te informeren over de voordelen van deze nieuwste technologieën creëerde BBDO een campagne die startte vanuit digital.

Zoals iedereen weet zijn de billboards van JCDecaux zichtbaar op straat… Maar deze zijn ook zichtbaar op de straten van… Google Street View. Al deze billboards zijn dus jarenlang zichtbaar gebleven op eenzelfde plaats, wat wil zeggen dat al deze merken dan ook jarenlang van gratis mediaruimte hebben kunnen genieten. Dus waarom zouden we dit niet gebruiken als krachtige B2B-tool?

Samen met BBDO Belgium, zond JCDecaux naar de 53 grootste adverteerders van België een ingelijste foto van hun campagne op Google Street View. We voegden een brief en een gedetailleerde factuur toe, om ze zo op de hoogte te brengen van het feit dat hun campagnes al jarenlang zichtbaar zijn op Google Street View. Zonder hiervoor te betalen.

Maar natuurlijk waren we niet van plan om hen dit hoge bedrag te laten betalen. Het enige wat we als wederdienst vroegen, was om even tijd vrij te maken om eens te luisteren naar wat het salesteam te vertellen heeft over deze nieuwe technologieën en hoe ze het maximum uit hun mediaplan kunnen halen.

 

Credits
Creative Director: Arnaud Pitz & Sebastien De Valck
Art Director: Toon Vanpoucke
Copywriter: Morgane Choppinet
Account Supervisor: Isabel Peeters
Advertiser Supervisor: Veerle Colin (JCDecaux)

 

JCDecaux sends out huge bills for advertising on Street View

Jan Van Brakel BBDO