Pearle Opticiens wint Guinness World Record voor grootste pop-up boek

Vrijdag 29 oktober 2010 — Op 20 september startte de nieuwe TV campagne voor Pearle Opticiens waarin een opticien je pagina per pagina meeneemt door zijn boek met klantenengagementen.

Omdat vakmanschap zo centraal staat in de campagne, koos het reclamebureau VVL BBDO ervoor dit niet op computer te realiseren, maar wel te werken met pop up boeken op ware grootte. Het grootste werd een opengeslagen boek van 4 op 6 meter, waarin de Pearle opticien rondwandelt, terwijl hij driedimensionale decors te voorschijn tovert. Dat de realisatie hiervan geen evidentie was, bevestigen de makers. Pop up engineer Kees Moerbeek: “We wisten eigenlijk niet waar we aan begonnen. Er waren verschrikkelijk veel technische problemen te overkomen, ik ben heel blij dat het gelukt is!” Production engineer Yves Verstraete bevestigt dit: “Het gegeven decor is mij niet nieuw, en het gegeven pop up is mij niet nieuw, maar de combinatie daarvan is wel een fantastische uitdaging.”

Omdat het vermoeden groot was dat dit nooit eerder gedaan was, besloten klant en bureau een gooi te wagen naar een Guinness World RecordTM. Een deurwaarder deed de opmeting, een specialist stelde vast dat het beantwoordt aan de definitie van een “three-dimensional moveable book”, en deze week bevestigde de organisatie dat een Guinness World RecordTM is behaald!

Info? Geïnteresseerd in een interview met één van de betrokkenen?
Lieve Raymaekers - 0486 259 229

Pearle Opticiens achieved a Guinness World Record

Pearle Opticiens behaalt een Guinness World Record

Pearle Opticiens gagne un Guinness World Record

Lieve Raymaekers VVL BBDO