Proximity BBDO en Ethias fiksen samen de buurt.

Donderdag 8 maart 2012 — Onder het motto ‘doen wat moet’ ontwikkelde Proximity BBDO voor Ethias ‘Ethias Buurtfiksers’. Een lokale maar volledig geïntegreerde campagne die nu al in 5 steden gelanceerd werd en steeds beter scoort.

Ethias heeft als missie om dicht bij het dagelijkse leven van zijn klanten te staan. Zo begrijpt Ethias beter de concrete behoeften en komt het met efficiënte oplossingen. Een mooi voorbeeld is de opening van nieuwe kantoren. In plaats van een receptie te houden, stelde Proximity BBDO voor om € 5000 te schenken aan een lokaal project waar de hele buurt beter van wordt. Ethias Buurtfiksers spoort via DM, print, billboards, lokale tv en radio de buurtbewoners aan om hun projecten in te zenden. In het lokaal kantoor en via de website krijgen de deelnemers allerhande tools ter beschikking om campagne te voeren voor hun project. Vervolgens kan iedereen online stemmen voor zijn favoriete project. Het project met de meeste stemmen van de professionele én publieksjury gaat dan uiteindelijk aan de haal met de begeerde € 5000.

In Kortrijk was dit bijvoorbeeld G-Gym dat turnen organiseert voor kinderen met een mentale of licht motorische beperking. En in Turnhout kaapte de Chiro van Meer de geldsom weg voor hun nieuwe chirolokalen. Twee mooie voorbeelden van projecten waar de buurt écht beter van wordt.    

De Buurtfiksers formule slaat bovendien steeds beter aan. In de eerste editie in de regio Ieper-Kortrijk-Roeselare was dit sympathieke project al goed voor 86 deelnemende projecten, 28.897 stemmen en 37.000 unieke bezoekers op de website. Hoge cijfers gezien het lokale karakter van de campagne.

En in de laatste editie in de regio Turnhout en Maasmechelen liggen de cijfers procentueel nog hoger: 55 deelnemende projecten, 33.636 stemmen en 36.000 unieke bezoekers op de website tijdens de stemmingsronde. U zal dan ook niet verrast zijn dat Ethias besloten heeft deze actie nog in andere regio’s over te doen.

 

Meer info:

Jochen.van.lysebettens@bbdo.be

Ethias Buurtfiksers casemovie

Ethias Buurtfiksers Turnhout

Ethias Buurtfiksers: De projecten die gewonnen hebben in Roeselare, Ieper & Kortrijk

Winnaar Ethias Buurtfiksers Turnhout