Proximity BBDO selecteert morgen 'de gouden 12' van The Farm 2011!

Woensdag 13 juli 2011 — Met The Farm 2011 gaat reclamebureau Proximity BBDO in tegen de trend: het is vandaag waarschijnlijk het enige Belgische bedrijf dat te véél waardevolle sollicitanten heeft. 110 kandidaten meldden zich aan voor The Farm 2011, een zomerstage van drie weken waarin pas afgestudeerde masters en bachelors worden ondergedompeld in de reclamewereld aan de hand van zeer reële briefings en gespecialiseerde op de praktijk gerichte opleidingen. 87 slaagden voor de selectieprocedure. Morgen om 9 uur kunt u alvast kennismaken met de finalisten, en vrijdag maken we de 12 gelukkigen bekend.

‘War for talent’ spannender dan ooit
Talent was nog nooit zo schaars. Onderzoek van de Hogeschool-Universiteit Brussel leert dat nog slechts 8% van de werknemers binnen het jaar van job wil veranderen, tegenover 23% in 2009. Bovendien is 83% tevreden over zijn huidige werkgever, tegenover 58% in 2009.

Tegelijk wordt de arbeidsmarkt sterk overbevist. Nu de economie weer op toeren is, is de vraag naar gespecialiseerde medewerkers geëxplodeerd. Aangezien ook creatief talent steeds minder van werkgever verandert, is de conclusie duidelijk: bureaus zullen hun talent elders én anders moeten zoeken!

Proximity BBDO organiseert alternatieve selectie
Voor het derde jaar op rij al pakken Proximity BBDO en DIP, het selectiebureau van SD WORX, uit met The Farm. Met dit initiatief counteren we meteen de ervaringsparadox: werkgevers nemen geen schoolverlaters aan omdat ze ervaring missen, en schoolverlaters missen ervaring omdat ze niet aangenomen worden.

Proximity BBDO gelooft bovendien sterk in reversed apprenticeship: de ‘digital natives’ van de nieuwe generatie zijn opgegroeid met de digitale communicatietechnieken van vandaag en zijn dus van onschatbare waarde voor een agentschap. 

Benieuwd wie de 12 finalisten zijn?
Vrijdag weten we wie de 12 gelukkigen zijn die 3 weken lang de kans krijgen om zélf een reclamebureau uit de grond te stampen vanuit hun nieuwe hoofdkwartier Villa Kortenberg. Maar u kunt morgen vanaf 9 uur alvast komen kennismaken met de finalisten én alles te weten komen over dit unieke initiatief!


Over SD Worx
SD Worx biedt in 25 Europese landen een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Bijna 2.000 medewerkers bedienen meer dan 45.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. SD Worx berekent elke maand 1.300.000 lonen en heeft eigen kantoren in onder andere Antwerpen (HQ), Berlijn, Breda, Brugge, Brussel, Frankfurt, Gent, Hasselt, Kortrijk, Luik, Parijs en Straatsburg. SD Worx is mede-oprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 5.500.000 loonberekeningen.

Binnen de SD Worx groep staat DIP in voor Recruitment & Search, Assessment en Career Development & Coaching. De jarenlange ervaring en expertise staan garant voor een optimale service en een grondige kennis van de arbeidsmarkt en de trends inzake HR beleid. Een sterk competentiegerichte benadering wordt gecombineerd met een sterk individuele talentfocus. Op die manier wordt bewust omgegaan met de cruciale match tussen kandidaat en organisatie.