Scarlet lanceert eigen zonnecrème en snorkelset

Woensdag 27 april 2016 — Vanaf juni 2017 worden de roamingkosten volledig afgeschaft. Telecomoperator Scarlet heeft echter beslist om niet daarop te wachten. Het low-cost merk bewijst nog maar eens wie de echte challenger in de markt is: Scarlet is de eerste Belgische operator die de roamingkosten voor al zijn tarieven afschaft (max. 45 dagen/jaar). Zowel met een abonnement als een herlaadkaart surf, sms en bel je vanaf vandaag in Europa even goedkoop als in België.

Het is een publiek geheim dat roamingproducten zeer winstgevend zijn. Telecomoperatoren in Europa hebben daarom zo lang mogelijk de boot proberen af te houden. Scarlet steekt dit niet onder stoelen of banken. Integendeel, het is zelfs het startpunt van de laatste campagne van de hand van BBDO om de afschaffing van de roamingkosten aan te kondigen.

Omdat Scarlet als enige operator de roamingkosten laat vallen, ging de operator op zoek naar andere inkomsten voor de vakantieperiode. Elke onderneming wil uiteindelijk toch iéts verdienen. Sinds eind april kunnen consumenten daarom Scarlet-reisproducten kopen de website en via alle kantoren van Joker Reizen.

De volledige campagne is heel erg tongue-in-cheek met een ferme knipoog naar de volledige telecomsector. In een eerste fase wordt de consument enkel geconfronteerd met de Scarlet-zonnecrème en de Scarlet-snorkelset die te koop zijn. Bij de aankondiging van de afschaffing van de roamingkosten werd de ware toedracht van de campagne duidelijk: “Scarlet schaft de roamingkosten af, maar we moeten toch ook nog iets kunnen verdienen aan je reis.” Deze boodschap wordt gecommuniceerd op tv, in outdoor, via Facebook, Instagram en YouTube. Via de online kanalen brengt CEO Bruno Delhaise op opvallende wijze zijn nieuwe assortiment reisproducten aan de man. Hoe? Dat laten we u met plezier zelf ontdekken …

 

Credits

Client: Scarlet
Contacts: Caroline Fobe, Sophie De Nys, Remi Gemenne, Joz Wobling
Agency: BBDO Belgium
Creative Director: Arnaud Pitz
Creative Director: Sebastien De Valck
Creative Team: Toon Vanpoucke & Morgane Choppinet
Strategic Planner: Jan Van Brakel
Content Strategist: Laura Deknock
Social Content Producer: Jan Schraeyen
Account Director: Catherine De Block
Account Manager: Pauline Verboomen
TV Producer: Nicolas Van Poeck
Sound: Raygun
PR: Ketchum

Scarlet - Roaming - CEO announcement (NL)

Scarlet - Roaming - Snorkel (TV commercial)

Scarlet - Roaming - Zonnecrème (TV commercial)

Scarlet - Snorkel (teasing)
Scarlet - Snorkel (reveal)
Scarlet - Zonnecrème (reveal)
Scarlet - Zonnecrème (reveal)