Sjaak Boessen wint prestigieus reclamebootcamp van BBDO

Dinsdag 27 augustus 2013 —

Student grafisch ontwerp Sjaak Boessen won afgelopen vrijdag ‘The Farm 2013’, de vijfde editie van het prestigieuze bootcamp voor jong talent  van reclamebureau BBDO. Daardoor mag hij twee maanden op reclamestage in Londen of Parijs.

Sjaak behaalde in juni zijn diploma Master of Arts in de beeldende kunsten, grafisch ontwerp aan Media, Arts & Design Faculty Genk (http://www.mad-fac.be). Maar het echte avontuur startte enkele weken geleden toen ‘The Farm 2013’ van start ging. Van 5 tot 23 augustus gaven hij en 11 andere reclametalenten non-stop het beste van zichzelf en deden ze unieke on-the-job ervaring op.


Hun briefing: run drie weken lang zelf een reclamebureau, met professionele begeleiding. Naast praktische opleidingen en workshops door BBDO-specialisten, moesten de Farmers zich ook bewijzen. Zo kregen ze échte briefings van ondermeer Friso, Tabasco, GroupT en JIM, dé jongerenzender bij uitstek.

 

Keihard werken, slapeloze nachten, presentatiestress,… maar het resultaat mag er zijn. Drie van de vier campagnes wordt binnenkort echt uitgevoerd. Daarvan ziet u later dit jaar het resultaat.


“Ik had de overwinning niet verwacht”, glundert Sjaak. “Ik deed echt niet mee om te winnen, maar puur om te leren en ervaring op te doen.” Of hij het opnieuw zou doen? “Zonder twijfel, ik raad het iedereen aan”, vertelt hij. “De hands-on ervaring die ik tijdens deze periode heb kunnen opdoen, is onbetaalbaar.”

Als ‘Best of Class’ vertrekt Sjaak nu met € 1500 zakgeld voor twee maanden op stage naar BBDO London of BBDO Parijs.


Het volledige verhaal van ‘The Farm’ vind je hier: http://www.facebook.com/thefarmbybbdo  

Wil je Sjaak contacteren voor een reactie? Dat kan via sjaakontwerpt@gmail.com of 0031/6 426 54 346

 

Voor meer informatie:

Jochen Van Lysebettens

BBDO BELGIUM

Tel: 02 421 22 00

Jochen Van Lysebettens BBDO