Spa Reine en Engage BBDO helpen de levenskwaliteit van de Belgen te verhogen.

Woensdag 6 juni 2012 — Naar aanleiding van de pitch die door Engage BBDO werd gewonnen, lanceert Spa Reine een wel heel opmerkelijke activatiecampagne met een voorafgaand consumentenonderzoek, een indrukwekkend budget dat het merkimago ten volle weerspiegelt en een activeringsmechanisme met een interessante invalshoek.

Een voorafgaand onderzoek om de 'insights' vanaf de bron te achterhalen.

Spa Reine besloot samen met zijn nieuwe reclamebureau om eerst de consument aan het woord te laten. Op die manier kon het de actie extra relevant maken en tegelijk de pr versterken. Het onderzoek*, waaraan meer dan 1000 proefpersonen deelnamen, toont aan dat 76 % van de Belgen een hogere levenskwaliteit wil. De meeste Belgen willen meer kunnen genieten van de mooie dingen van het leven (31 %), reizen (45 %), meer tijd doorbrengen met hun gezin (33 %) of gewoon meer wandelen in de natuur (44 %). En ruim de helft van onze landgenoten wil niets liever dan in het weekend meer tijd doorbrengen met het gezin.

 

Het antwoord van Spa Reine: 1 jaar lang een Spa vakantiehuis!

Om die droom in vervulling te doen gaan, heeft Engage BBDO voor de activatie het idee gelanceerd om een exclusieve vakantiewoning van oktober 2012 tot september 2013 ter beschikking te stellen. Dat vakantiehuis mag een jaar lang gebruikt worden en ligt in een oase van groen, in het hart van de Ardennen. Het biedt topcomfort voor maximaal 12 personen en behalve de accommodatie (sauna, jacuzzi, speelruimte ...), zijn ook de schoonmaak en het onderhoud inbegrepen. Eén weekend op twee wordt de koelkast aangevuld en eenmaal per maand komt een chef-kok er je favoriete gerecht klaarmaken!

 

Een pertinent thema dat via verschillende media onder de aandacht wordt gebracht

De actie zal op tv te zien zijn via een tag-on, maar ook in de winkel met imponerend POS materiaal, en natuurlijk via de gepersonaliseerde packs (met een unieke code op elke fles + een verklarende folder). Om het concept te laten aanslaan, heeft Facebook voor een ludieke app gezorgd waarmee je alvast een eerste deelnamecode in de wacht kunt slepen. Ten slotte is er ook een massale sampling voorzien voor de PRA. Op elke fles zal een unieke deelnamecode staan waarmee je een eerste spelervaring kunt opdoen. Elke deelname steunt ook het initiatief Good Planet, dat natuurkampen financiert voor kinderen die wonen in een stedelijke omgeving.
 


 
* Onderzoek door Dedicated Research, 2012

 

Voor meer inlichtingen

Muriel Douchain

Engage BBDO

Tel: 02 421 30 32

 

Jochen Van Lysebettens Engage BBDO