The Pepsi Challenge: de smaak van succes volgens BBDO Belgium

Dinsdag 31 januari 2012 — Pepsi werd verkozen tot “lekkerste cola” in een blinde test van Radio 2. BBDO bleef niet bij de pakken zitten en startte onmiddellijk een campagne om dit resultaat extra in de verf te zetten. En dit, via een Top Topical advertentie voor de nationale kranten, een campagne op sociale netwerken, een e-mailing en aanvullende testpakketten.

Met voorsprong de lekkerste

In de onafhankelijke test op Radio 2 kregen de 100 proefpersonen 5 soorten cola te proeven, zonder op de hoogte te zijn om welke merken het ging. Het testpubliek verkoos duidelijk de smaak van Pepsi, met ruime voorsprong op Freeway Cola, River Cola, Everyday Cola en natuurlijk Coca-Cola.

 

Gratis cola voor 21.000 Belgen

Niet dat we de luisteraars van Radio 2 niet betrouwen maar vinden anderen Pepsi ook de ‘lekkerste cola”? Om hier achter te komen, werden er 1.000 bijkomende testpakketten (elke kit = 1 fles van de door Radio 2 geteste merken) verdeeld via de Facebookpagina van Pepsi. Na amper 2 dagen telde de pagina al 10.000 fans, vandaag zijn dat er bijna 30.000. Ook op dit succes werd gereageerd: de fans konden via de pagina 20.000 digitale bonnen voor Pepsi downloaden.

Ondertussen zullen dus niet 100, maar bijna 21.000 Belgen de lekkerste cola van België geproefd hebben.
 

Meer info:

Pepsico: Jan Verlinden

VVL BBDO: Valérie Bracke - 02/ 421 22 91