Think BBDO ontwikkelt het nieuwe logo van het Vlaams Parlement

Maandag 12 juli 2010 — In 2009 werd think BBDO, de gespecialiseerde merkendivisie van het communicatiebureau VVL BBDO, op basis van een competitie door het Vlaams Parlement gekozen om een communicatiestrategie voor de volgende vijf jaar uit te werken. Een eerste, publiek zichtbaar, resultaat van deze samenwerking is het nieuwe logo van het Vlaams Parlement. De voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans, stelde het nieuwe logo zondag voor tijdens de jaarlijkse plechtigheid in het stadhuis van Brussel naar aanleiding van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Het nieuwe logo is een eerste stap naar een vernieuwde huisstijl van het Vlaams Parlement.

Het vorige logo dateerde van 1996, na de eerste rechtstreekse verkiezing. Het Vlaams Parlement is sindsdien geëvolueerd naar een open parlement dat zijn deuren letterlijk en figuurlijk openzet voor de burgers en de betrokkenheid van de burgers aanmoedigt.

 

Het nieuwe logo past bij een modern en uitnodigend Vlaams Parlement. De Vlaamse Leeuw blijft centraal in het logo geplaatst. De cirkel errond drukt de samenhang en betrokkenheid uit tussen het Vlaams Parlement en de burgers. De halve cirkel symboliseert het halfrond, de plaats waar de burgers vertegenwoordigd worden door de Vlaamse volksvertegenwoordigers. Het logo verbeeldt waar het parlement voor staat: een frisse en moderne organisatie die open communiceert met Europa en de wereld.

 

De kleuren in het nieuwe logo verwijzen naar de vlag van de Vlaamse Gemeenschap. In dit nieuwe logo wint de kleur geel aan belang. Het is een uitgesproken kleur die de dynamiek van het Vlaams Parlement benadrukt. Geel heeft een positieve en warme uitstraling.

 

Dit nieuwe logo is geen eindpunt, maar een beginpunt van de verdere modernisering van de communicatie van het Vlaams Parlement.