Think en VVL BBDO ontwikkelen nieuwe regiomarketingcampagne ‘Hier groeien ideeën’ voor de provincie Limburg

Maandag 7 november 2011 — In een competitie met verschillende agentschappen, koos de provincie Limburg voor Think en VVL BBDO voor de ontwikkeling van haar nieuwe regiomarketingcampagne. Het agentschap staat niet alleen in voor het nieuwe campagneconcept en de ontwikkeling van de eerste twee beelden, maar ook voor de nieuwe baseline ‘Hier groeien ideeën’ en advies over haar merkengebruik en de inzet van de communicatiemiddelen.

De provincie Limburg wil zich de komende jaren in Vlaanderen positioneren als een economische regio waar letterlijk en figuurlijk ruimte is om ideeën te laten groeien.  We werkten een doorgedreven imagocampagne uit waarin we de provincie Limburg neerzetten als een plaats van waaruit je de wereld kunt veroveren.  

In de eerste plaats wordt de campagne gevoerd naar ondernemers, high potentials en beïnvloeders. Later zal de campagne worden uitgebreid naar het grote publiek om ook bij hen het imago van de provincie te stretchen van een groene en toeristisch provincie, naar een provincie waar het goed ondernemen is.  We tonen, aan de hand van testimonials, in de beelden dat er in de provincie Limburg letterlijk en figuurlijk ruimte is om je ideeën te ontwikkelen en te produceren.

De testimonial wordt kracht bijgezet doordat de getuigen met een ‘krijtkarretje’ een grote symbolische krijttekening, symbool voor hun product of activiteit, maken in de ruimte.

Het eerste beeld is een beeld van de mijnterril in Beringen waarop Mario Fleurinck, CEO van het bedrijf Melotte, gespecialiseerd in het digitaal opbouwen van metalen onderdelen (bv. hartkleppen), een tekening maakt van een kloppend hart. De headline is een quote: ‘Alles klopt voor wie wil ondernemen in Limburg’.

Het tweede beeld toont het plein voor het Gallo-Romeins museum waarop het management team van het museum te zien is. Zij maakten een symbolische triomfboog, symbool voor een overwinning in de tijd van de Romeinen. De headline hier is, ‘Je kan heel Europa ook veroveren vanuit Limburg’ en dit omdat het museum de gerenomeerde prijs ‘Europees Museum van het Jaar’ in 2011 behaalde.

We ontwikkelden tenslotte de nieuwe baseline ‘Hier groeien ideeën’ of ‘Make ideas happen’ en het logo dat in deze campagne gebruikt wordt. We  maakten gebruik van het Limburgsymbool, dat het eigen karakter en de eenheid van Limburg accentueert, in combinatie met de baseline.

De advertentiecampagne loopt van eind oktober tot half december in twee golven van twee weken. Bij de eerste golf ligt het accent op de advertenties in kranten en tijdschriften die door onze doelgroep als voornaamste communicatiekanalen worden gehanteerd. In de tweede golf versterken we de printcampagne met een onlinecampagne waarbij we via filmpjes zes testimonials naar voor schuiven die het verhaal ondersteunen. Hiernaast komen er ook enkele billboards bij TV programma’s. 

Ook in 2012 en 2013 zal de boodschap “Limburg, hier groeien ideeën” worden herhaald in een vergelijkbare campagne waarin naast print en online ook met radiospots zal worden gewerkt.

Voor meer informatie:

Provincie Limburg, Wivina De Bus - 011/23 80 33

VVL BBDO, Fons Van Dyck - 0486/259.219 en Nico Croes - 0486/259.211