Twaalf jonge reclameleeuwen tonen hun talent

Woensdag 17 juli 2013 —

BBDO, het grootste reclamebureau van Begië, heeft op vrijdag 12 juli in samenwerking met SD Worx Staffing, twaalf veelbelovende jongeren geselecteerd voor dé kweekvijver bij uitstek in reclameland: The Farm.

Vanaf 5 augustus worden de twaalf 3 weken lang meedogenloos in de reclamepraktijk ondergedompeld. Bedoeling is dat ze een pak relevante praktijkervaring en creatieve overlevingsvaardigheden opdoen die aardig zullen staan op hun CV.

Met dit initiatief geeft BBDO pas afgestudeerden de kans om af te rekenen met het klassieke probleem van de ervaringsparadox: jongeren worden niet aangenomen omdat ze geen ervaring hebben en ze doen geen ervaring op omdat ze niet worden aangenomen. Bovendien krijgen ze de kans om de manier waarop tegenwoordig reclame wordt gevoerd, uitgebreid tegen het licht te houden.

De 12 ‘beloftes’ die zich tijdens deze 5e editie in de strijd zullen gooien zijn: Roby Guns, Marie-Céline Debande, Jutta Callebaut, Sjaak Boessen, Michael D’hooge, Sarah Van Praag, Sebastiaan Dessaux, Laura Deknock, Cécile Samain, Lotte Eeckhout, Maïté Spaey en Melissa Jans.

Bovenop deze unieke kans, krijgen ze er een flinke portie verantwoordelijkheid bij. Tijdens The Farm moeten ze bewijzen dat  ze échte briefings kunnen omzetten in sterke campagnes waarvoor adverteerders geld willen neertellen.

BBDO biedt deze unieke ervaring gratis aan. De jongeren verblijven in Villa Kortenberg (de brainstormomgeving van BBDO). Tijdens The Farm kunnen ze rekenen op de steun en professionele begeleiding van mensen die andere stagiairs doorgaans niet te zien krijgen.

Uiteindelijk kiest BBDO een  ‘best of class’. Deze ultieme overlever mag negen weken lang stage lopen bij BBDO Londen of Parijs, met maar liefst € 1.500 op zak. Dat is een unieke kans en prima springplank naar een beloftevolle carrière. Maar dat geldt voor élke Farmer: van alle vroegere deelnemers, heeft maar liefst 2 op 3 al een job gevonden in de reclamewereld.

The Farm kun je volgen op www.facebook.com/thefarmbybbdo

 

Voor meer inlichtingen:

BBDO - Jochen Van Lysebettens

jochen.vanlysebettens@bbdo.be - 0486/51.00.20

BBDO - Jan Algoed

Jan.algoed@bbdo.be - 0486/139.173

Jochen Van Lysebettens BBDO Belgium