VVL BBDO wijst de weg naar de derde Red Market

Vrijdag 16 juli 2010 — Op 13 juli opende in Opwijk de eerste Vlaamse Red Market, meteen de start van de verdere groei van de discountketen van Delhaize. Later dit jaar komt er ook een winkel in Tielt-Winge, terwijl Red Market ondertussen ook in Roemenië en Griekenland een voet aan de grond heeft.

Communicatie

VVL BBDO zette zijn schouders onder de communicatie en zorgde ondermeer voor alle permanente point-of-sale ondersteuning zoals raamstickers en signalisatie, waarbij ook de ruimtelijke indeling grondig onder de loep werd genomen. Er loopt momenteel ook een lanceringscampagne met lokale 20m2-affichage en gerichte advertenties in de Streekkrant en Passe-Partout. In het centrum van Opwijk deelde het Red Market team rode herbruikbare winkeltassen uit.
Tot slot werd in het kader van deze lancering ook de webstek van Red Market volledig op punt gesteld.

Unieke positie

Red Market positioneert zich als de goedkoopste winkelketen in zijn regio. Klanten kunnen er 363 dagen per jaar terecht voor een ruim assortiment van zo’n 3.000 A-merken, steeds tegen de laagste prijs. Red Market biedt tevens dagvers brood en maakt er een erezaak van om voor alle producten Delhaize-kwaliteit aan te bieden.
De keten blinkt verder uit in innovatieve kostenbeheersing door bijvoorbeeld een gesloten koeling, slimme verpakking en zelfscanning. Met de Q-buster, waarbij je steeds bij de eerst beschikbare kassa kunt betalen, wordt winkelen niet alleen goedkoper, maar ook een stuk aangenamer.